fredag den 11. marts 2011

Stuvede ærter og gulerødder

Det her en af de klassiske og min kære mand elsker at få stuvede ærter og gulerødder, så her kommer opskriften...

1 pose frosne ærter og gulerødder
vand der dækker grøntsagerne
1 hønseboullionterning
30 g margarine
3½ spsk mel
1½ dl mælk - evt. halvt mælk og halvt fløde
salt og peber

Ærterne og gulerødderne dækkes med vand og hønseboullionterningen tilsættes. Sættes til at koge og når det koger står det ca. 5 min.

Vandet hældes fra grøntsagerne op i en skål og grøntsagerne hældes i en anden skål.

Margarinenen smeltes og melet røres i til en melbolle. Melbollen spædes op med mælken og kogevandet fra grøntsagerne tilsættes lidt efter lidt til stuvningen har en god konsistens - den skal hænge sammenog må ikke være for tynd - men heller ikke for tyk.

Grøntsagerne tilsættes og det hele smages til med salt og peber.

Jeg serverede det til ovnstegte frikadeller  Se opskrift under hovedretter  og med en masse grøntsager og kogte kartofler.


2 kommentarer: