onsdag den 2. november 2011

Jordbæris - den bedste af slagsen

Jeg lavede is til den store guldmedalje for et par uger siden.
Vi skulle holde fødselsdag og desserten skulle være islagkager, så jeg gik i gang med at producere is...

Jordbæris:
5 dl piskefløde
2 dl mælk
3 hele æg, eller 8 blommer.
125 gram sukker
1 stangfuld vanillekorn

1 pose frosne jordbær

Alle ingredienserne undtaget jordbærrene piskes sammen i en gryde og varmes op til max. 85 grader - den må endelig ikke koge, så stivner æggene nemlig.

Cremen køles ned - gerne den sidste tid i køleskabet, så den er kold når den skal i ismaskinen.

Jordbærrene tøes op og blendes og blandes sammen med ismassen.

Blandingen køres i ca. 40 minutter på ismaskinen og kommes i en boks med tætsluttende låg, som lægges i fryseren til den skal bruges.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar