søndag den 30. oktober 2011

Creme Brulé

Til min fødelsdag havde jeg ønsket mig en brænder så vi kunne lave creme brulé - og det fik jeg, så i dag skulle der laves creme brulé herhjemme - uhmmm hvilken spise, det bliver man vist aldrig træt af...

Ahhhhhhhhhh.......vidunderligt....................

Til 6 personer
5 æggeblommer
125 g sukker
1/4 l sødmælk
1/4 l piskefløde
1 vanillestang
2 spsk rørsukker

Æggeblommer, sukker og vaníllekorn piskes sammen.

Tilsæt sødmælk og piskefløde.

Fordel bladingen i små ovnfaste skåle og bag dem i vandbad ved 150 grader i 45 - 50 minutter - tjek med en kødnål om cremen er blevet fast.

Cremen afkøles.

Når cremen er kold drysses der med rørsukker og brændes med brænderen til sukkeret er smeltet og karamelagtigt i farven - sukkeret skal så lige afkøles og stivne.

Det kan også lade sig gøre at smelte sukkert under grillen i ovnen, hvis man ikke har en brænder - pas på det ikke bliver sort.


4 kommentarer:

 1. Så at du i et andet indlæg havde lavet creme brulee i glas?? Kan man uden probelmer gøre det, med samme temperatur i ovnen? :)
  Kh Anette

  SvarSlet
 2. Så at du i et andet indlæg havde lavet creme brulee i glas?? Kan man uden probelmer gøre det, med samme temperatur i ovnen? :)
  Kh Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Anette - det har jeg med held gjort flere gange - det skal selvfølgelig være glas der kan tåle varmen - dem jeg bruger er små billige glas fra IKEA ;-)

   Slet
  2. Super, det vil jeg prøve.... Tak for svar - og godt nytår ;)

   Slet