Farsbrød
600 g hakket svinekød , fx skinkekød
1½ tsk groft salt
1 zittauerløg i små tern
friskkværnet peber
1 dusk frisk timian klippet i mindre stykker
2 æg
1 dl mælk
4 spsk hvedemel
1 pakke bacon
Frugt
4 nedfaldsæbler i tern
250 g svesker i halve - jeg brugte også tørrede abrikoser da jeg ikke havde så mange svesker
1 spsk fintrevet citronskal
1 tsk groft salt
2 dl grønsagsbouillon
25 g smør i mindre stykker
1 håndfuld mandler
1 kg kartofler i små tern
rapsolie
groft salt (drys efter bagning)
Rør det hakkede kød med salt til kødet er sejt (ca. 1 min.). Kom løg, krydderier og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør melet i til sidst. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Skær æblerne i mindre tern og bland dem med svesker, abrikoser, mandler og citronskal.
Læg farsen i et ovnfast smurt fad og form den til et lille brød. Læg baconstykker ovenpå.
Læg frugtblandingen i siderne af farsbrødet og hæld bouillonen ved og fordel smør over frugterne. Sæt fadet ind i ovnen ved 225 grader og bag retten færdig, ca. 50 minutter til 1 time.
Skær kartoflerne i mindre tern og vend dem i en bradepande i rapsolie. Bag dem i ovnen sammen med farsbrødet til de er gyldne og sprøde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar