søndag den 24. juli 2011

Koldhævede durum/fuldkornsboller

Efter pandekagerne lavede jeg en dej, som har hævet natten over i køleskabet, så det blev til dejlige varme boller og pandekager i morges - uhmmm...

Jeg brugte:

25 g gær
7 dl vand
4 spsk olie
4 spsk sukker
1 spsk salt
300 g durum mel
150 g fuldkornsmel
400 g hvedemel

Gæren opløses i vandet, olie, sukker og salt tilsættes.

Derefter æltes durum og fuldkornsmel i.

Halvdelen af hvedemelet tilsættes og derefter køres resten af melet i lidt efter lidt..

Dejen skal ikke være flydende men stadig godt klistret.

Hæves over natten i køøleskabet med film over.

Ovnen tændes på 200 grader og bollerne sættes på bagepladen med en ske.

Bages i 20 minutter - eller til de er gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar