lørdag den 28. maj 2011

Sprøde ostestænger

De her ostestænger er helt tilbage fra min barndom og har altid været min yndlings snacks - man skal nok ikke lave dem for tit, for de er vist ikke slankende :-)

Til en god dåse fuld..
360 g mel
240 g smør
120 g revet emmentaler
120 g revet parmesan
1 æg
lidt caennepeber
lidt salt

Mel salt og caennepeber blandes. Det revede ost tilsættes og smørret smuldres i.

Det hele æltes godt med fingrene og ægget tilsættes og dejen æltes til en smidig masse.

Dejen lægges i en plastik pose og hviler i køleskabet i minimum 30 minutter.

Dejen rulle ud på et meldrysset bord - ca. ½ cm tyk og skæres ud i stænger - evt. med klejnespolen, som er 1cm brede og ca. 3 - 4 cm i længden.

Lægges på en bageplade og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter til der spøde og gyldne.

Køles af på en bagerist.

Spises som snacks til øl, vin aperitif osv, men er også bare gode som hapsere, når lækkersulten melder sig...



2 kommentarer:

  1. Hej Olga

    Ser lækre ud,kan man fryse dem?

    SvarSlet
  2. Ja man kan sagtens fryse dem. De holder nu nu også ret godt i en lufttæt dåde/beholder - hvis altså man kan lade være med at spise dem inden de skal bruges ;-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet