I aften skal vi til sommerfest og så tager vi lige nogle snegle med. Jeg har lavet dem i muffinsforme, så det ser lidt festligt ud og så det også er lidt mindre end almindeligvis...
til ca. 50 små snegle
1½ pakke gær
1 dl mælk
1 dl kærnemælk
150 g margarine
600 g mel
3 æg
100 g sukker
½ tsk salt
remonce:
300 g brun farin
150 g margaarine
2 spsk kanel
Glasur:
300 g flormelis
vand - ca. 1½ spsk
og hvis der skal lidt smag til 1 tsk Stroh rom - mest til de voksne!
Margarinen smeltes og mælk og kærnemælk tilsættes. Blandingen afkøler til håndvarmt. Gære opløses i blandingen og sukker, salt og æg tilsættes.
Melet æltes i lidt ad gangen til dejen er fast og smidig.
Hæver et lunt sted i 1 time.
Imens røres remoncen sammen.
Dejen deles i 2 klumper, som begge rulles til rektangler på ca. 40 gange 15 cm.
Remoncen smøres ud over.
Dejen rulles til en fast pølse og skæres til snegle på ca. 1½ cm tykkelse.
Lægges i muffinsforme og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gldne.
Glasuern røres sammen og fordeles over sneglene - der kan eventuelt drysses med krymmel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar