onsdag den 27. april 2011

Grillet Ølkylling - eller pipfugl på dåse

Det her er en af vores yndlings spiser i sommer tiden - grillet kylling med smag af en masse krydderurter og øl - en dejlig sprød kylling med meget saftigt smagfuldt kød.

En hel kylling - 1200 eller 1600 gram eller hvad man nu lige synes passer til familien.
½ dåseøl
2 fed hvidløg
friske krydderurter - jeg brugte salvie, rosmarin, oregano og timian - det smager også helt fantastisk med citronmelisse i, men den er desværre ikke kommet op af jorden endnu.
salt til kyllingens skind

Øllen åbnes og halvdelen af øllen hældes i et glas - til min mands store fornøjelse - det skal nemlig ikke bruges, så det drikker han mens han griller...

Hvidløgenen skæres i skiver og puttes ned i øllet. Krydderurterne skylles og stoppes ned i øldåsen.

Kyllingen duppes godt med salt  og den sættes på dåsen - altså dåsen sættes op mellem lårene, så kyllingen nærmest står op.

Kyllingen grilles under låg på en kuglegrill med indirekte varme fra kullene - husk at sætte en bakke under til saften der drypper ned. Kyllingen steger i 1 times tid indtil den er meget sprød og gylden og selvfølgelig gennemstegt.

Serveres med nye kartofler , salat og som jeg gjorde i dag med rabarberkompot lavet af nye rabarbere. - opsriften komme i næste indlæg.

2 kommentarer:

  1. Drikker en halv øl på en time ......... han må da tørste

    SvarSlet
  2. - der kan vist godt åbnes flere øl, men han SKAL drikke den halve og det hygger han sig meget over....

    SvarSlet