søndag den 3. april 2011

Chili con carne med jasminris

Så er jeg hjemme igen efter 4 dejlige forårsdage i Prag, hvor træerne blomstrer og det hele er lysegrønt og bare lige lidt mere forår end her - der er noget at glæde sig til...

I aften står den på chili con carne - måske inspirerert af de lidt tunge vinterretter man får i Prag, den her er inspireret fra Jamie Olivers opskrift.....

500 g hakket oksekød
2 dåser flåede hakkede tomater
1 stor dåse tomatpure
1½ dl vand
1 stort fed hvidløg
1 stort løg i tern
2 dåser kidneybeans i vand - jeg havde kun en så jeg brugte den og 1 dåse bakede beans uden tomatsaften..
1½ tsks pidskommen
½ tsk kanel
1 tsk sambal orlek
1 spsk sød chilisauce
evt mere chili alt efter hvor stærk man vil have den
1 tsk sukker
salt og peber
1 maggitern
Olie

6 dl vand
3 dl jasminris
1 tsk salt

creme fraiche

Løg og hvidløg svitses i olien og spidskommen, sambal orlek og sød chilisauce tilsættes. Kødet kommes i og brunes i krydderierne. Når kødet er brunet tilsættes kanel, vand, maggitern, salt og peber, tomatpure og flåede tomater.

Smages til med salt, peber og chili og koger under låg i 1 time til 1½ time.

Vandet til risene bringes i kog og tilsættes salt og ris. Risene koger i ca. 15 minutter, hvorefter der slukkes for blusset og risene står fortsat under låg i 15 minutter.

15 minutter inden servering tilsættes bønnerne, som koges igennem så retten er gennemvarm.

Chili con carnen servers med jasminrisene og en god klat creme fraiche på toppen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar