mandag den 28. maj 2012

Koldskål - uden kærnemælk

Forleden havde vi besluttet at aftensmaden skulle stå på koldskål - i den her varme er det jo en foretrukken ret i mange danske hjem og det var det vist også, da vi skulle have det. Kærnemælken var UDSOLGT!

Så jeg tog en rask beslutning og bad min mand om at købe A38 og tykmælk i stedet for.

Koldskålen blev derefter lavet af A38, tykmælk og skummetmælk.

Den smagte fantastisk, men maglede måske en lille smule den syrlighed, som kærnemælken trods alt giver. - Men det er der jo nogen der godt kan lide. Jeg kunne have kompenseret med lidt citronsaft, men det havde vi ikke lige lyst til - minder mig lidt om min barndoms Citrona.....

Til 5 personer brugte jeg:

1 liter A38
3 dl skummetmælk
3 dl tykmælk
4 past. æggeblommer
4 spsk sukker
2 tsk vanillesukker
en knivspids salt

Tilbehør:
kammerjunkere
jordbær i skiver
bananer i skiver
blårbær
pisket flødeskum

Æggeblommerne piske lyse og luftige med sukkeret. Vanillisukkeret piskes i.

A38, mælk og tykmælk tilsættes og det hele piskes godt sammen - smages til med lidt salt - og citron, hvis man er til det....

Koldskålen hviler i minimum ½ time i køleskabet inden servering.

Serveres med bær, kammerjunkere og flødeskum.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar