900 g - 1 kg kalkunbryst
250 g frisk spinat
200 g fetaost
30 g tranebær
2 fed hvidløg
1 æg
lidt salt og peber
60 g serranoskinke - eller anden lufttørret skinke
3 dl vand
1 hønseboullionterning
1 dl piskefløde
lidt kulør
1½ tsk maizena
Spinaten dampes til den er faldet helt sammen - man kan også bruge frossen spinat, så skal der bruges 5 spinatkugler.
Spinaten afkøles lidt og blandes derefter med feta, som er smuldret, hvidløg, tranebær, æg og salt og peber.
Der skæres en dyb lomme i Kalkunbrystet - man skal dog passe på ikke at skære hele vejen igennem.
Fyldet lægges i brystet og kødet samles med et par kødnåle.
Stegen lægges i et smurt fad og serranoskinken lægges ovenpå, så stegen er dækket.
Vandet hældes ved og boullionterningen smuldres i.
Sættes i ovnen ved 200 grader og steger i 1 time.
Når stegen er taget ud af ovnen hældes skyen fra i en gryde - sies eventuelt først.
Skyen tilsættes piskefløde, lidt kulør og maizena rørt op med vand.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar