tirsdag den 23. november 2010

Stænger med pistaciefyld og med kanelfyld

Stænger 2 stk.
50 g gær
2 dl mælk
2 dl creme fraiche 9%
1 tsk. bagepulver
100 g sukker
125 g smør
700 g mel

Fyld
1 pose pistaciemasse

Fyld
100 g brun farin
100 smør
2 spsk kanel

Perlesukker til at drysse med.

Lun mælk og creme fraiche til det er lunkent. Smuldr gæren og hæld væsken i og rør gæren ud. Tilsæt sukker. Bland bagepulver med lidt af melet og rør det i, tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til dejen begynder at hænge sammen. Hæld det ud på bordet, kom smørret som er hakket i mindre stykker i og ælt mere mel i til dejen bliver smidig og blank. Hæld ikke alt melet i på en gang, men tilsæt det lidt efter lidt til dejen føles færdig. Det er ikke sikkert at alt melet skal bruges.
Når dejen er blank og smidig sættes den til hævning i 45 minutter.

Del dejen i 2 stykker og rul hver del ud til en aflang firkant på et let meldrysset bord.
Fordel pistaciemasse på den ene firkant og kanelfyldet på den anden firkant og rul den sammen, hver for sig på den lange led som til en roulade. Luk enderne sammen og læg den på en bageplade.
 
Klip dejen næsten helt igennem med en saks og fold skiftevis til den ene og den anden side.
Stængerne lægge på en bageplade med bagepapir - helst hver for sig, da især kanelfyldet har tendens til at flyde ud.
Sæt ovnen på 200 grader og lad stængerne hæve mens ovnen bliver varm.
Pensl med sammepisket æg og drys medperlesukker -  mandelflager eller hakkede nødder kan også bruges. Bages i ovnen i ca. 15-17 minutter til de er gyldne og gennembagt.





3 kommentarer:

  1. Uhmm, det er ikke så længe siden jeg lavede netop de 2 slags :-)

    mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Birthe!

    Ja de er jo også inspireret af dine dejlige opskrifter - som jeg skriver bringer jeg mine yndlingsopskrifter her på bloggen og de her er en af dem.. :-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  3. Mmmm - de ser virkelig lækre ud! Super flot lavet med de fine 'fletninger'.

    SvarSlet