Dej
2 dl mælk
2 dl vand1 pakke gær
2 tsk sukker
2 tsk salt
2 spsk olie
200 g grahamsmel - det kan også være rugmel, groft hvedemel eller andet grovmel
400 g hvedemel
Fyld 1
300 g skinkestrimler
200 g pikant ost
4 forårsløg i skiver
1 fed hvidløg
100 g revet cheddar ost
- alternativt en kødsovs af
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
500 g oksekød
150 g gulerødder
3 spsk koncenteret tomatpure
1 maggitern
1 tsk sukker
salt og peber
Alt muligt andet fyld kan også bruges. - Kun fantasien sætter grænser!
Mælken og vandet lunes og gæren opløses heri. Sukker, salt og olie og røres i. Grahamsmel tilsættes og hvedemelt tilsættes - det er ikke sikker at alt melet skal bruges så hold lidt igen. Dejen æltes godt og sættes til hævning i min. 30 min.
Fyld 1
Skinkestrimler, pikant ost, forårsløg og hvidløg blandes i en skål.
Fyld 2
Løget hakkes fint og hvidløget presses og svitses i olien. Kødet tilsættes og svitses med til det er brunet. gulerødderne rives groft ned i kødet og tomatpureen tilsættes. Kødet smages til med 1 maggitern sukker, salt og peber.
Piroggerne lægges på en bageplade og pensles.
Bsage i ovenen ved 200 grader i 15 min til de er gyldne.
Spises med en god salat til.
Piroggerne er rigtig gode både til aftensmad og til madpakkerne í dagene efter!
Dem vil jeg glæde mig til at prøve i aften :)
SvarSletDe smager også dejligt - håber at du kunne lide dem ;-)
SvarSletHilsen Olga
hvor mange pirogger laver det?
SvarSletca. 20 stk
SletHar du en dressing man kan bruge til dyppelse?
SvarSlet