tirsdag den 23. november 2010

Pirogger med skinkefyld

Dej
2 dl mælk
2 dl vand
1 pakke gær
2 tsk sukker
2 tsk salt
2 spsk olie
200 g grahamsmel - det kan også være rugmel, groft hvedemel eller andet grovmel
400 g hvedemel

Fyld 1
300 g skinkestrimler
200 g pikant ost
4 forårsløg i skiver
1 fed hvidløg
100 g revet cheddar ost

Fyld 2
- alternativt en kødsovs af
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
500 g oksekød
150 g gulerødder
3 spsk koncenteret tomatpure
1 maggitern
1 tsk sukker
salt og peber

Alt muligt andet fyld kan også bruges. - Kun fantasien sætter grænser!

Mælken og vandet lunes og gæren opløses heri. Sukker, salt og olie og røres i. Grahamsmel tilsættes og hvedemelt tilsættes - det er ikke sikker at alt melet skal bruges så hold lidt igen. Dejen æltes godt og sættes til hævning i min. 30 min.

Fyld 1
Skinkestrimler, pikant ost, forårsløg og hvidløg blandes i en skål.

Fyld 2
Løget hakkes fint og hvidløget presses og svitses i olien. Kødet tilsættes og svitses med til det er brunet. gulerødderne rives groft ned i kødet og tomatpureen tilsættes. Kødet smages til med 1 maggitern sukker, salt og peber.

Dejen deles i 20 stuykker og de rulles enkeltvis flade. En skefuld fyld lægges på den ene halvdel og der drysse med cheddar. Den anden halvdel dej foldes over fyldet og der trykkes rundt i kanten med en gaffel for at sikre at fyldet ikke løber ud under bagningen.

Piroggerne lægges på en bageplade og pensles.

Bsage i ovenen ved 200 grader i 15 min til de er gyldne.

Spises med en god salat til.




Piroggerne er rigtig gode både til aftensmad og til madpakkerne í dagene efter!

5 kommentarer:

  1. Dem vil jeg glæde mig til at prøve i aften :)

    SvarSlet
  2. De smager også dejligt - håber at du kunne lide dem ;-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  3. hvor mange pirogger laver det?

    SvarSlet
  4. Har du en dressing man kan bruge til dyppelse?

    SvarSlet