lørdag den 15. september 2018

Blomkålssalat med parmesan og basilikum

Det her er en super lækker salat.....

Det skal du bruge til blomkålssalaten:
• 1 blomkål
• 30 g parmesan
• 1 potte basilikum
• 1 rødløg
• 2 røde æbler
• 2 spsk. kapers
• 50 g mandler

Citrondressing:
• 4 spsk. olivenolie
• 2 spsk. citronsaft
• fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
• 1 tsk. flydende honning
• salt og friskkværnet peber

Skyl blomkålen, og fjern blade og stok. Hak blomkålen fint, men ikke til smulder. Der må gerne være nogle grovere stykker iblandt. Riv parmesanen, og pluk basilikummen. Pil rødløget, og hak det fint. Skyl æblerne, og skær dem i smalle både. Bland blomkålen med parmesan, basilikum, rødløg, æbler og kapers.

Rist mandlerne gyldne på en tør, varm pande. Lad dem køle af på en tallerken.

Citrondressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, smag til med salt og peber, og vend den i salaten. Sæt salaten i køleskabet, og lad den trække ca. 1 time.

Anret salaten på et fad, og pynt med ristede pinjekerner lige inden servering


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar