Til 6 personer
1 afpudset svinemørbrad
25 g smør
1⁄2 tsk groft salt
friskkværnet peber
Fars
500 g hakket svinekød
2 spsk hvedemel
1 æg
1 tsk revet muskatnød
1 1⁄2 tsk groft salt
friskkværnet peber
2 knuste fed hvidløg
1 stort revet chalotteløg
1 dl Madlavningsfløde 18%
250 g grofthakkede champignoner
Brun mørbraden på allesider i gyldent smør. Drys med salt og peber og lad mørbraden køle af.
Fars
Rør kødet med mel, æg, krydderier, løg og fløde. Bland champignoner i farsen.
Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30 x 40 cm). Læg halvdelen af farsen midt på dejen, herpå mørbraden og dæk med resten af farsen. Luk dejenderne og den ene langside ind over farsen og pensl med æg i kanten. Fold den anden side op og løft den indpakkede mørbrad, med sammenføjningen opad, over på en bageplade. Pensl med æg og bag mørbraden midt i ovnen ved 200 grader i 50-60 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar