tirsdag den 21. april 2015

Panzanella - italiensk brød salat


Her kommer opskriften på den dejligste italienske brød salat....uhmm den er virkelig god.......


Du skal bruge:
200 g daggammelt brød
Oliven
2 tsk kapers
1 kg blandede tomater
1 lille rødløg
1 bundt frisk basilikum
1 fed hvidløg
3 spsk balsamicoeddike
5 spsk rapsolie
300 g cherry tomatoes
40 g parmesan

Del brødet i mindre stykker. Læg det på en bageplade med bagepapir og dryp lidt olie over. Rist brødet i ovnen ca. 15 - 20 minutter til det bliver sprødt og gyldent på overfladen.

Skær de blandede tomater i mindre stykker og skær løget i tynde ringe.

Læg tomaterne og løgringene i et stor fad og fordel basilikumblade ud over - bland det hele godt.

Tag ca. 1/3 af blandingen og put den i en blender og tilsæt balsamico, olie, stænglerne fra basilikummen, hvidløg salt og peber. Blend det hele til en slags pesto.

Tilsæt kapers og olien samt det ristede brød og hæld pestoen ud over. Bland det hele godt sammen.

Del cherrytomaterne i halve og drys dem ud over salaten.



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar