Det er en dejlig nem opskrift og resultatet er altid fantastisk ;.)
Du skal bruge: (til en stor tærte form som jeg ofte bruger laver jeg 1½ portion)
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1⁄2 tsk stødt ingefær
1 æg
1 spsk vand
4 pærer - eller i dåse med kogte pærer
Hvis tærten skal være ekstra luksusagtig lægges der skiver af marcipan i bunden inden pærerne lægges i....
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1⁄2 tsk stødt ingefær
1 æg
1 spsk vand
4 pærer - eller i dåse med kogte pærer
Hvis tærten skal være ekstra luksusagtig lægges der skiver af marcipan i bunden inden pærerne lægges i....
Pensling
vand eller æg
Pynt
perlesukker
Flødeskum
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Bland sukker, vaniljesukker og ingefær i og saml dejen hurtigt med æg og vand.
Læg dejen koldt 1 time.
Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter) med smør.
Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen.
Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs kanten.
Skræl pærerne og flæk dem. Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad, og med stilkenden mod midten.
Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten. Pensl med koldt vand eller sammenpisket æg og drys med lidt perlesukker.
Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i 40 minutter til overfladen er sprød og gylden.
Server med flødeskum til.....
Ingen kommentarer:
Send en kommentar