Til 30 snitter skal du bruge (man kan sagens halvere portionen)
450 g mel
150 g flormelis
300 g smør eller margarine
1 æg
400 g pistaciemasse
100 g smør
100 g sukker
1 æg
lidt smeltet mørk chokolade til pynt
Smøret smuldres i melet og flormelis og æg tilsættes og det hele æltes til en ensartet mørdej. Dejen lægges i en pose og hviler i køleskabet i minimum en time.
Smøret smuldres i melet og flormelis og æg tilsættes og det hele æltes til en ensartet mørdej. Dejen lægges i en pose og hviler i køleskabet i minimum en time.
Pistaciemassen røres sammen med blødt smør, sukker og æg.
Dejen deles i 2 stykker.
Rul det ene tyndt ud så det passer i bradepande. Smør bradepanden godt og læg dejen i bunden.
Smør pistaciemassen ud i et jævnt lag.
Rul den anden halvdel dej ud og læg den som låg over pistaciemassen.
Bag kagen i ovnen ved 200 grader i 25 - 30 minutter til toppen er gylden og sprød.
Lad kagen stå i formen til afkøling.
Skær kagen ud i 30 mindre trekanter er pynt med chokolade striber.
Smager ganske vidunderligt......
Ingen kommentarer:
Send en kommentar