Du skal bruge: - man kan altid gange det op hvis man vil lave mere.....
1 kg æbler
2 dl vand
250 g sukker
1 hel vaniljestang
Skyl æblerne grundigt og fjern blomsten og stilken. Skær æblet i grove tern, inkl kernehuset.
Kom æbler og vand i en gryde og kog op, lad det koge under låg i ½ time og si derefter gennem en fin si
eller et rent bomuldsklæde.
Hæld saften tilbage i en ren gryde. Skrab vanilleekornene ud af vaniljestangen. Kom vanille, sukker og den hele vanillestang i æblesaften.
Kog saften op og lad den koge i 10 minutter. Tag en prøve med en teske for at se om det stivner når det køles af. Når det gør det, fiskes vanilleestangen op og æblegeleen er klar til at blive hældt på glas.
Hvis der er kommet skum på toppen, så skal det skummes af med en ske.
Hæld geleen på et skoldet rent glas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar