fredag den 20. september 2013

Grove frugtboller

Jeg har lavet en variation over mine yndlingsboller - jeg har tilsat revet æble og tørret frugt - det giver en dejligkonsistens til bollen og lidt sødme ved hjælp af den tørrede frugt.

Du skal bruge:
1 kg mel - jeg brugte 3 dl havregryn, 2 dl groft hvedemel og alm hvedemel for resten
6 dl vand
2 dl yoghurt
2 spsk salt
5-10 g. gær
1 revet æble 
1 pose tørret mango, ananas og melon


Bland de våde ingredienser først, så gær, så revet æble og tørret frugt og til sidst mel.  Ælt det hele sammen til dejen slipper skålen.

Lad dejen hæve i 1 time - eller evt. i mikrobølgeovnen

Hvis du vil have kerner i bollerne kan du nu hælde dem ud over dejen. De skal ikke røres rundt. Når du tager en håndfuld dej vil de bliver skødesløst fordelt i bollerne. Du kan bruge solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner, sesamfrø osv.

Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.

Ovnen skal være næsten 250 C inden du sætter bollerne ind.
De skal bages mellem 10 og 25 min. alt efter om du vil have bløde boller eller om du vil have boller med bid i skorpen.

Lad bollerne afkøle på en rist når de kommer ud.4 kommentarer:

 1. Hej Olga.
  Rigtig dejlig blog du har. En masse skønne opskrifter. Faldt lige over din opskrift, fordi jeg søgte på boller med æbler. For som du selv skriver, så giver det bare sådan en dejlig konsistens.
  Jeg havde ikke lige noget tørret frugt til rådighed herhjemme, så jeg brugte lidt revet gulerod i stedet sammen med æblerne. Og bollerne smager bare rigtig skønt. Det gør dem lidt mere "bløde og svampede", hvilket jeg godt kan lide.
  Mvh. Malene

  SvarSlet
 2. Hej Malene! Dejligt at du kan lide min blog - det er jeg glad for at høre ;-)

  I forhold til hvad man putter i bollerne, så er det jo næsten kun fantasien der sætter grænserne, men ja det er altid godt at putte frugt eller grønt i , det giver noget mere fugtighed til bollerne og de holder også lidt længere - hvis ikke de bliver spist alt for hurtigt ;-)

  Hilsen Olga

  SvarSlet
  Svar
  1. For mit vedkommende bliver de nok spist rimeligt hurtigt. Jeg faldt lige over din blog da jeg surfede ligt rundt efter inspiration til de søde kolleger og skønne unger i børnehaven...

   Slet
  2. Ja herhjemme bliver de også spist hurtigt ;-)
   Hilsen Olga

   Slet