24 stænger
25 gram gær
2½ dl håndvarmt vand
6-7 dl hvedemel
2 tsk salt
5 spsk koldpresset rapsolie
Opløs gæren i det håndvarme vand og rør halvdelen af melet i.
Bland salt og olie i.
Rør resten af melet i og ælt det til en let dej.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 20 minutter.
Indstil ovnen til 200 grader.
Del dejen i 2 stykker og rul den ud til ½-1 cm tykkelse.
Anvend rigeligt med mel på bordet og på kagerullen, så dejen ikke hænger fast.
Pensl med vand. Strø sesam og oregano over. Skær dejen ud i 1 cm brede stænger.
Sno stængerne let og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i yderligere 10 minutter.
De bages i ovnen i cirka 20 minutter til de er gyldne.
Hvis grissinierne ikke er helt sprøde, så kan de efterbages i ovnen 1 time ved 100 grader. Sluk for varmen og åben lugen, så tørrer de hurtigt.
Jeg serverede dem med peberfrugt pesto.......
Ingen kommentarer:
Send en kommentar