Jeg valgte at lave nogle med vanille, lakrids og kaffe....
Du skal bruge:
300 gram sukker
1 dl vand
150 gram pasteuriserede æggehvider
500 gram chokolade af god kvalitet
Du skal bruge:
300 gram sukker
1 dl vand
150 gram pasteuriserede æggehvider
500 gram chokolade af god kvalitet
1 lille tsk lakridspulver
1 lille tsk instant kaffe pulver
1 tsk vanille
Bunde af marcipan:
Bunde af marcipan:
400 g marcipan
Skær skiver af en rulle marcipan. Sæt dem på bagepapir på en bageplade og bag dem i ovnen ved 180 grader i 5-8 min. Lad bundene køle helt af inden du sprøjter skummet på.
Kog sukker og vand op og lade det koge i 2 minutter til alt sukkeret er opløst.
Pisk æggehviderne let og tilsæt sukkerlagen langsomt i en tynd tynd stråle, mens du pisker massen stiv og satin glat.
Kog sukker og vand op og lade det koge i 2 minutter til alt sukkeret er opløst.
Pisk æggehviderne let og tilsæt sukkerlagen langsomt i en tynd tynd stråle, mens du pisker massen stiv og satin glat.
Del guffet i 3 skåle og bland henholdsvis lakridspulver, kaffe og vanille i.
Sprøjt guffet på bundene med en sprøjtepose og bag flødebollerne i 5 min ved 180 grader, så de får en fast overflade.
Lad flødebollerne køle af - gerne i køleskabet.
Efter afkøling dyppes flødebollerne i smeltet chokolade. Jeg gjorde det at jeg satte en flødebolle på en paletkniv og hældte chokoladen over - det fungerede rigtig godt....
Sprøjt guffet på bundene med en sprøjtepose og bag flødebollerne i 5 min ved 180 grader, så de får en fast overflade.
Lad flødebollerne køle af - gerne i køleskabet.
Efter afkøling dyppes flødebollerne i smeltet chokolade. Jeg gjorde det at jeg satte en flødebolle på en paletkniv og hældte chokoladen over - det fungerede rigtig godt....
Derefter pyntes med det du har lyst til..... nødder, kokos, frysetørret hindbær, lakridspulver, krymmel osv
Sæt flødebollerne på køl og nyd dem afkølede.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar