søndag den 11. august 2013

Jordbærgrød

En af sommerens dejlige spiser er altså efter min mening jordbærgrød.

Jeg var så heldig forleden, da jeg lige skulle i Føtex efter arbejde havde de 3 bakker jordbær for 10 kr.

Så jeg købte lige 12 bakker jordbær og skyndte mig hjem og kogte jordbærgrød og jordbærsyltetøj.

Til jordbærgrøden brugte jeg:
3 kg jordbær
30 spsk sukker
12 spsk maizena
5 dl vand

Jordbærrene renses og lægges i en gryde med de 5 dl vand.

Gryden sætte til at koge og jordbærrene koger i ca. 5 minutter til bærren bliver bløde og der kommer en masse saft.

Sukkeret tilsættes og koger med et minut yderligere.

Maizenaen oplyses i vand til en flydende masse og hældes i den kogende grød under omrøring. Grøden bliver nu tyk og er klar til at hælde op i en skål.

Serveres med fløde til - uhmmmm......







2 kommentarer:

  1. Åh, hvem der bare havde sådan et jordbærgrødslager - det er rigtig sommermad <3

    - Anne

    SvarSlet
  2. Ja det ville altid kunne bringe sommeren frem med lidt sommerjordbærgrød :-)
    Hilsen Olga

    SvarSlet