tirsdag den 2. juli 2013

Rosengelé

Det er første gang jeg prøver at lave rosengelé - men det bliver bestemt ikke den sidste - det er sommerduft på glas...

Jeg brugte denne opskrift - ganget med 4:

1/2 l godt sammenpresset rosenblade
1/2 l vand
1 tsk vinsyre
2 spsk geleringsmiddel - måske jeg ville bruge en smule mindre næste gang
1/2 kg sukker


Vand og vinsyre bringes i kog, rosenbladene kommes i og koges under låg ca. 5 minutter.

Rosenbladene sies fra.

Giv saften et opkog med sukkeret til det er smeltet. Tilsæt geleringsmidlet - der først er blandet med lidt sukkerog rør godt.

Saften koges i 1 minuts tid og skummes og hældes på glas der er skyllet med atamon.

6 kommentarer:

 1. Hvad bruger man rosengele til?

  SvarSlet
 2. Jeg bruger det som gele/syltetøj på brød med smør - smager fantastisk sammen med ost, er dejligt at bruge i kager, godt at røre sammen med glasur på kager - det giver lige et ekstra pift til det hele. OG det er bare sommer på glas....

  Hilsen Olga

  SvarSlet
 3. Hej Olga.
  Så måtte jeg da også lige prøve din gelé. Det dufter himmelsk, og samtidig lavede jeg også hyldeblomstsaft (i vores familie kaldet "Hyldenade")Så hele køkkenet duftede af SOMMER..
  Spændende blog du har her, har også prøvet en af dine salater som vakte jubel hos mine gæster. Så nu er den en fast del af mine favoritter i min browser.. Rigtig god sommer :-)
  Mvh. Helene

  SvarSlet
 4. Tak det er jeg glad for at høre, dejligt at du kan bruge bloggen...

  Ja er det ikke en dejlig gle - den er jeg rigtig glad for ;-)

  Rigtig god sommer...

  Hilsen Olga

  SvarSlet
 5. Skulle selvfølgelig også lige prøve opskriften på gele. Jeg må sige at det duftede himmelsk under kogning, og smagen efterfølgende er super god. Men når det så er sagt, så er det godt nok den tyndeste gele jeg nogen sinde har oplevet, konsistensen svarer til en meget tyk saft. Jeg opdagede at der på posen med Gul Metalin står at der skal bruges 1 pose Metalin til 1 liter saft, som er den mængde jeg kogte. Jeg tilsatte efterfølgende den manglende mængde Metalin, men konsistensen har ikke ændret sig, selv med 2 poser Metalin, som er det dobbelte af hvad der står på posen der skal anvendes til 1 liter saft. Nu har jeg forsøgt at lave gele, men holder mig fremover til at kalde det for sirup ved brugen af opskriften.

  SvarSlet
 6. Det lyder godt nok mærkeligt- jeg bruger rød melatin, men har aldrig haft sådanne problemer - kun at geleen er blevet for stiv.......

  SvarSlet