mandag den 1. juli 2013

Mazarinkage med vanillecreme og jordbær

Det her er den bedste mazarinkage jeg længe har smagt. Den er fantastisk blød og svampet og smager fantastisk af den gode marcipan. sammen med cremen og jordbærrene er det den perfekte sommer kage....

Opskriften har jeg fået af en kollega fra arbejdet....

200 g marcipan
200 sukker
200 g blødt smør
3 æg
50 g mel

Indstil ovnen til 175 grader. Ælt marcipan og sukker sammen med piskeris og rør efter smørret i lidt ad gangen. Tilsæt æggene under piskning og vend melet i. Kom dejen i en smurt tærteform og bag i cirka 20 – 30 minutter, indtil toppen er let gylden og kagen virker fast, når man flytter på formen. Tjek om kagen er færdig, ved at stikke en kødnål eller lignende i midten af den. Kommer den op ren, er kagen færdig. Lad kagen køle af.

Vanillecreme
4 dl mælk
2 dl fløde
1  tsk vanille eller 1 vanillestang
70 g sukker
40 g majsstivelse
2 æg 

100 g mørk chokolade
Friske jordbær

Kom 3,5 dl mælk og1 dl fløde i en gryde. Tilsæt vanillekornene eller vanilliestangen.

Bring gryden i kog og fisk herefter vanillestangen op. Bland sukker, majsstivelse og æg i en skål sammen med ½ dl mælk.

Pisk æggemassen i den kogende mælk. Bring atter gryden i kog, mens der fortsat piskes. Når cremen koger og er blevet tyk koges den igennem i 2 minutter under omrøring.

Sæt cremen til at køle - lav den gerne dagen før..

Pisk resten af fløden til en let skum og vend den forsigtigt i den kolde creme.

Smelt chokolade over vandbad. Fordel chokoladen på kagen.

Når chokoladen er stivnet fordeles vanillecremen over kagen og jordbærrene som er skåret i halve eller kvarte fordeles over cremen.  Drys evt. med lidt ekstra chokolade.

Uhmm det er den bedste kage jeg længe har smagt.....






Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar