tirsdag den 30. april 2013

Arabiske pitabrød

Den her opskrift fandt jeg på Politiken.dk - yderst lækre pitabrød - kan stærkt anbefales!!!

1 kg mel
50 g gær
1 æg
1 dl olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
0,5 l vand

Gæren opløses i lunkent vand og de våde ingredienser tilsættes. Derefter æltes melet i til dejen slipper kanterne på skålen.

Dejen hviler i ca. en halv time. Skær stykker à ca. 90 g og tryk dem flade.

Brødene bages ved ovnens maksimumtemperatur, ca. 275 grader, til de har lysebrune pletter. - det tager ca. 10 minutter i en varm ovn.

Server med grøntsager, kød og feta - alt hvad man kan finde på passer i..........









2 kommentarer:

  1. Hejsa! Bruger du hvedemel eller durummel til brødene?

    SvarSlet
  2. Jeg brugte hvedemel - men man kan sagtens bruge halvt af hver....

    Hilsen Olga

    SvarSlet