søndag den 10. marts 2013

Herregårds koteletter som simre mad

Forleden dag havde jeg købt nogle kæmpe Herregårds koteletter. Jeg vidste ikke rigtig hvordan jeg skulle tilberede dem, men startede med at lægge noget emmentaler og parmaskinke i midten af dem. Så så jeg på uret og kunne se at jeg havde godt tid, så jeg valgte at langtids tilberede dem - lidt lige som jeg gør når jeg laver Osso buco.

De blev helt vildt møre og smagte rigtig dejligt - fyldet i midten var selvfølge rigtig lækkert, men man kan også sagtens lave dem uden...

jeg brugte:

4 Herregårds koteletter
8 skiver emmetaler - 2 i hver
4 skiver parmaskinke
1 stor løg i både
4 gulerødder i skiver
1/4 l piskefløde
½ dl hvidvin
ca. 1dl vand
1 spsk sød chilisauce
2 fed hvidløg
lidt fedtstof
salt og peber

ris som tilbehør samt en god salat

Start med at skære en lomme i koteletterne og læg 2 skiver emmentaler og 1 skive parmaskinke i hver. Luk lommerne med en kødnål.

I en tykbundet gryde smeltes fedtstoffet og de pressede hvidløg tilsættes. Kødet brunes i hvidløg på begge sider og krydres med salt og peber.

Løg og gulerødder tilsættes og hvidvinen hældes ved. Når hvidvinen er dampet lidt af tilsættes vand, så kød og grøntsager er dækket.

Det hele simrer i ca 1 ½ time, til kødet er mørt og lækkert.

Kødet tages op og fløden tilsættes sovsen og det hele smages til med salt og peber. Sovsen koger sammen i ca. 5 minutter.

Kødet lægges tilbage i sovsen og det serveres med ris og salat til.





Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar