torsdag den 31. januar 2013

Cheesecake med karamel og cashewnødder

Min ældste datter er nu fyldt 18 år - puha som tiden dog går..

Men i den anledning lavede jeg denne dejlig cheesecake, som jeg har fundet på Mad & Boligs hjemmeside, til selve dagen, til når vi kom hjem fra skole og arbejde.


Du skal bruge 1 springform på 18 cm i diameter

Bund
125 g Bastogne kiks
40 g smør

Creme
300 g Philidelphiasmøreost
60 g sukker
½ stang vanille
2 æg
½ dl cremefraiche

Karamel
40 g smør
80 g sukker
1 dl piskefløde

Honningristede cashewnødder til pynt

Bund
Knus kiksene i en foodprocessor. Smelt smørret og rør det sammen me dkiksene i en skål. Fordel massen i 
en lille springform belagt med bagepapir.

Creme
Pisk smøreosten og sukker sammen. Tilsæt vanille og pisk igen. Tilsæt æggene et ad gangen og tilsidst cremefraichen. Fordel cremen over kiksebunden og bag i ovnene ved 140 grader i 45 - 50 minutter - indtil kagen har et svagt gyldent skær. Afkøl kagen.

Karamel
Smelt smør og sukker sammen i en tykbundet gryde under omrøring indtil det begynder at blive mørkebrunt. Tilsæt fløden og bliv ved med at røre til det er en ensartet masse.

Tag forsigtigt kagen ud af formen og hæld den afkølede karamel over.

Pynt til sidst med nødderne og strø flormelis over lige inden servering.









2 kommentarer:

  1. This look delicious! It doesn't even have much sugar, awesome! Great recipe!

    I just discovered your blog and browsed through some of your recipes, they all look scrumptious!

    Even if I have to use the translator I really enjoy reading your posts :)

    I'm a new follower!

    Michela from Italy

    SvarSlet
  2. Hi Michela - welcome as follower at my blog - it is awsome, that you like what i am doing ;-)

    I hope you will enjoy my blog from now on!

    Best regards

    Olga

    SvarSlet