Den oprindelige opskrift er med oksekød - jeg brugte skinkestrimler i stedet for.
Dej
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
60 g havregryn
180 g hvid hvedemel eller grahamsmel
ca. 180 g hvedemel
Fyld
1 løg
200 g persillerødder eller gulerødder (renset
vægt)
2 stilke bladselleri
1 spsk olivenolie
300 g skinke i strimler
3 dl tomatpuré
1 dl bouillon eller vand
salt og peber
100 g revet ost
1 spsk oregano
Gæren røres ud i vandet. Rør salt, havregryn og hvid hvede i. Lad det trække 5 min. Tilsæt hvedemel og ælt dejen sammen, til den er smidig.
Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Skær løg, persillerødder/gulerødder og bladselleri i små tern og svits dem i olie. Kom tomatpuré og
bouillon ved og kog det uden låg i ca. 10 min.
Rør jævnligt. Kog til det har en tyk konsistens - jeg blendede det hele med en stavblender tilsidst.
Smag til med salt og peber.
Rul dejen ud i et rektangel på 25x30 cm. og læg den på bagepapir på en bageplade.
Fordel fyldet og skinken på pizzabunden. Drys osten over. Drys med oregano. Sæt pizzaen i ovnen
ved 200 grader i ca. 20 min.
Læg den afkølede pizza i en bradepande og dæk den med film.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar