fredag den 6. juli 2012

Pizzaslices til picnic

OPskriften er fra Hjerteforeningens folder om picnic. Det er en dejlig mættende og sund pizza og ungerne elsker den...

Den oprindelige opskrift er med oksekød - jeg brugte skinkestrimler i stedet for.

Dej
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
60 g havregryn
180 g hvid hvedemel eller grahamsmel
ca. 180 g hvedemel

Fyld
1 løg
200 g persillerødder eller gulerødder (renset
vægt)
2 stilke bladselleri
1 spsk olivenolie
300 g skinke i strimler
3 dl tomatpuré
1 dl bouillon eller vand
salt og peber
100 g revet ost
1 spsk oregano

Gæren røres ud i vandet. Rør salt, havregryn og hvid hvede i. Lad det trække 5 min. Tilsæt hvedemel og ælt dejen sammen, til den er smidig.

Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time.

Skær løg, persillerødder/gulerødder og bladselleri i små tern og svits dem i olie.  Kom tomatpuré og
bouillon ved og kog det uden låg i ca. 10 min.

Rør jævnligt. Kog til det har en tyk konsistens - jeg blendede det hele med en stavblender tilsidst.

Smag til med salt og peber.

Rul dejen ud i et rektangel på 25x30 cm. og læg den på bagepapir på en bageplade.

Fordel fyldet og skinken på pizzabunden. Drys osten over. Drys med oregano. Sæt pizzaen i ovnen
ved 200 grader i ca. 20 min.

Læg den afkølede pizza i en bradepande og dæk den med film.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar