lørdag den 24. marts 2012

Babysalt med bagte rødder og pærer

Inspirationen til den her opskrift har jeg fra "Sæson for god smag". Det er virkeligt lækkert tilbehør til alt muligt forskelligt kød - og meget populær hjemme hos os....

1 kg rodfrugter, fx selleri, jordskokker, pastinakker, rødbeder, butternut squash og gulerødder
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 bagekartofler
150 g bacon i tern
2 pærer 
50 g valnødder
½ bakke babyleaves 

100 g gorgonzola
½ dl creme fraiche

Tænd ovnen på 225 grader varmeluft.

Skræl rodfrugter og kartofler og skær i mundrette stykker. Vend rodfrugterne og kartofler med olie og bacon og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber og bag dem i ca. 30 minutter.

Skyl babysalaten og skær pærerne i både.

Hak nødderne.

Blend gorgonzola med creme fraiche til en flydende dressing.

Vend de bagte rodfrugter og kartofler med babysalat, pærer og nødder.
Dryp dressingen over.



2 kommentarer:

  1. Hej. Rigtig inspirende blog du har, har meldt mig som fast læser, du er selvfølgelig også velkommen til at komme et smut forbi min :)
    Faldt over denne salat, syntes tit man kommer til at lave den samme salat gang på gang, så denne her skal helt sikkert afprøves.
    Mette

    SvarSlet
  2. Hej Mette!

    Ja den her er hurtigt blevet et hit hjemme hos os - den mætter - har flotte farver og er lidt anderledes end dem man plejer at lave...

    Tak for ros - kigger helt sikkert forbi ,-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet