fredag den 6. juli 2012

Spansk tortilla - eller fritata

Den her opskrift er jeg belvet inspireret af i Hjerteforeningens folder der hedder picnic. Jeg har dog tilføjet lidt revet ost, som jeg synes ville klæde opskriften - men den bliver jo også lidt federe.....


1 squash
1 porre
1 tsk olivenolie
500 g kogte, kolde kartofler
5 æg
40 g friskreven parmesanost
100 g revet ost
1½ dl skummet- eller minimælk
1 tsk salt
peber
evt. lidt friskreven parmesanost til pynt


Riv squashen på råkostjernet. Rens porren godt og snit den i tynde skiver.

Svits squash og porre i 1 tsk olivenolie på en pande 3-5 min., til det er blødt, men ikke har taget særlig
farve.

Kartoflerne skæres i tynde skiver.

Æg, parmesanost, mælk, salt og peber piskes sammen.

Vend de stegte grønsager og kartoffelskiverne i.

Normalt steger man tortillaen i olie på en pande, men jeg valgte at beklæde en bradepande med bagepapir og bage den i ovnen istedet for. Den bages i ca. 30 minutter til den er fast og gennembagt.

Afkøl frittataen og skær den i mindre stykker.

Pynt evt. med parmesan. Pak den afkølede frittata i madpapir eller plastfilm og læg den i en plastboks.



2 kommentarer:

  1. Hvor mange personer er den beregnet til, denne opskrift?

    SvarSlet
  2. Der bliver 12 stykker i den størrelse som på billedet.

    Hilsen Olga

    SvarSlet