ca. 20 stk
160 g hvedekerner (ca. 2 dl)
2 dl vand
25 g smør
4 dl mælk
1 dl ymer eller A38
50 g gær
2 tsk sukker
1 tsk groft salt
1 æg
850 g hvedemel
- Bagetid: Ca. 15 min. ved 200°.
Kog hvedekernerne i vand ved svag varme under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smelt smørret i de varme kerner.
Tilsæt mælken og hæld blandingen i en røreskål. Tilsæt ymeren. Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage).
Slå dejen godt sammen. Dæk den og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 20 stykker og form dem til boller. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande og lad dem efterhæve over damp i ca. 15 min.
Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar