mandag den 25. april 2011

Jordbær bagt i creme

I denne skønne påske har jeg lavet en del mad, men ikke fået blogget så meget, da jeg har valgt at nyde det gode vejr!

Så der vil løbende komme opskrifter på den mad jeg har lavet og her er en af dem... En fantastisk nem opskrift, som lige kan laves i en håndevending, hvis der kommer uventede gæster eller hvis desserten skal være super nem.

Det er en opskrift jeg har haft i mange år og jeg har altid haft succes med at severe den - her kommer den...

Til 6 personer
650 g jordbær - det kan også være andre bær, men jeg synes nu at den er bedst med jordbær og jeg bruger gerne frosne bær
4 æg
100 g sukker
50 g hvedemel
25 g smeltet smør
2½ dl sødmælk
2 spsk sukker
20 g smør
1 tsk vanille

God vanille is eller flødeskum serveres til--

Bærrene lægges i en smurt ildfast tærteform.

Æg og sukker piskes sammen og melet med vanillesukker piskes i.

Det smeltede smør piskes i og til sidst piskes mælken i.

Dejen hældes henover jordbærrene og der drysse med sukker og smørklatter fordeles jævnt over bærrene.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i 40 til 45 minutter indtil den er flot gylden.





Ja det ser måske lidt ruskumsnusket ud, men det smager altså fantastisk!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar