Så skulle der lige laves boller til børnenes madpakker og det blev så til dem her, som jeg har komponeret ud af hovedet - rigtig lækre luftige og svampede på grund af kartoflerne....
3 mellemstore kartofler
50 g gær
1 tsk salt
2 spsk rørsukker
1½ dl A38
3½ dl håndvarmt vand
4 spsk olie
3 dl havregryn
500 g mel
Kartoflerne skrælles og skæres i små tern, som koges møre og moses - gerne groft.
Gæren opløses i vandet og A38, sukker, salt og olie tilsættes.
Havregryn og kartoffelmosen røres i og til sidst æltes melet i lidt efter lidt - jeg kørte dejen sammen med dejkrogene på min røremaskine.
Dejen skal være klistret, men hænge godt sammen og være smidig.
Hæver i 1 times tid - eller 1 minut i microvnen og hvile i 10 minutter.
Sættes med en ske på en bageplade med bagepapir på.
Bages miderst i ovnen ved 225 grader i 15 - 20 minutter til bollerne er gyldne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar