Det her er en klassiker i det italienske køkken og den smager altså bare fantastisk!
Jeg har en lignende opskrift på min blog, men den her har faktisk nogle lidt bedre kødboller, der hænger bedre sammen i farsen.
Til kødbollerne skal du bruge:
500 g hakket oksekød
2 skiver afskorpet franskbrød i små tern
salt og peber
2 fed hvidløg
1 tsk tørret oregano
2 spsk bredbladet persille
1 æg
3/4 dl mælk
fedtstof til stegning
Tomatsauce:
1 lille løg i tern
1 fed hvidløg
2 dåser hakkede og flåede tomater
1 spsk sukker
1 maggiterning
1 spsk balsamico
salt og peber
1 håndfuld frisk basilikum + lidt ekstra til pynt
lidt margarine
Spaghetti
Farsen røres sammen med alle ingredienserne og stilles til at hvile i minimum ½ time i køleskabet.
Af farsen steges en masse små kødboller på en pande med lidt fedtstof.
Til tomatsaucen svitses løg og hvidløg i lidt margarine.
De hakkede og flåede tomater tilsættes og alle krydderierne tilsættes. Saucen simrer i ca. 15 min.
Spaghettien koges efter kogeanvisningen.
Det hele anrettes i et fad og pyntes med frisk basilikum.
Server frisk revet parmesan til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar