Denne her opskrift har jeg fået af en af damerne der laver mad i min kantine på arbejdet.
Jeg har selv fundet på mængderne, da jeg kun har fået ingredienserne at vide.
500 g hvide bønner
1tsk salt
1 dusk persille
4 fed hvidløg
rapsolie i rigelige mængder
vand
Bønnerne udblødes i koldt vand natten over.
Vandet hældes fra og bønnerne lægges i en gryde dækket af vand og tlsat 1 tsk salt.
Bønnerne koges til de er møre - det tog ca. 1½ time.
Jeg spredet dem ud på et stykke bagepapir, så de hurtigere kunne køle af.
Når de er afkølede puttes de i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Start med ca. 2 dl olie og spæd til hvis den ikke er lind nok - der kan også spædes med vand, da der hurtigt kan komme meget olie i.
Smages til med salt.
Servers til mange forskellige ting - kan også brugs som dip til grøntsager og chips.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar