søndag den 18. september 2011

Vanillie is - den bedste af slagsen

Den her opskrift på den bedste vanillieis nogensinde, har jeg fundet på kvalimad.dk - den er bare super god!

5 dl piskefløde
2 dl mælk
3 hele æg, eller 8 blommer.
125 gram sukker
1 stangfuld vanillekorn

Alle ingredienserne piskes sammen i en gryde og varmes op til max. 85 grader - den må endelig ikke koge, så stivner æggene nemlig.

Cremen køles ned - gerne den sidste tid i køleskabet, så den er kold når den skal i ismaskinen.

Køres i ca. 40 minutter på ismaskinen og kommes i en boks med tætsluttende låg, som lægges i fryseren til den skal bruges.

Her serveret sammen med svensk ostekage og friske bær.

2 kommentarer:

  1. Hej Olga - Ja der er jeg helt enig, det er en af de bedste jeg har smagt, har du også opskriften på den svenske ostekage?

    Isen er næsten en frossen creme brulé :-)

    SvarSlet
  2. Ja den er bare super god - opskriften på den svenske ostekage er posted lige før vanillieisen her på bloggen!

    Hilsen olga

    SvarSlet