Jeg fik lyst til at bage noget ordentligt brød, så i går aftes satte jeg dej over til nogle durumbrød.
Til 2 brød
7 dl vand
½ pakke gær
½ dl olie
350 g durum mel
250 g italiensk hvedemel Tipo 00
200 g hvedemel
2 tsk groft salt
Gæren opløses i vandet og olien tilsættes. Durum og hvedemel - både almindelig og det italienske køres langsomt ind i dejen og der æltes (jeg brugte dejkroge på piskeriset) i 5 - 10 minutter, så der kommer en masse luft ind i dejen.
Tilsidst tilsættes saltet og der æltes i yderliger 2 minutter.
Dejen stilles dækket med husholdningsfilm i køleskabet natten over.
Næste dag formes der 2 brød - uden at slå luften ud af dejen.
Drysses evt med græskarkerner.
Bages i ovnen ved 250 grader i 25 - 30 minutter til de er spøde og gyldne.
Jeg sætter altid en bradepande med vand i bunden af ovnen, så brødene bages ved damp.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar