søndag den 17. juli 2011

Koldhævede durumbrød

Jeg fik lyst til at bage noget ordentligt brød, så i går aftes satte jeg dej over til nogle durumbrød.

Til 2 brød

7 dl vand
½ pakke gær
½ dl olie
350 g durum mel
250 g italiensk hvedemel Tipo 00
200 g hvedemel
2 tsk groft salt

Gæren opløses i vandet og olien tilsættes. Durum og hvedemel - både almindelig og det italienske køres langsomt ind i dejen og der æltes (jeg brugte dejkroge på piskeriset) i 5 - 10 minutter, så der kommer en masse luft ind i dejen.

Tilsidst tilsættes saltet og der æltes i yderliger 2 minutter.

Dejen stilles dækket med husholdningsfilm i køleskabet natten over.

Næste dag formes der 2 brød - uden at slå luften ud af dejen.

Drysses evt med græskarkerner.

Bages i ovnen ved 250 grader i 25 - 30 minutter til de er spøde og gyldne.

Jeg sætter altid en bradepande med vand i bunden af ovnen, så brødene bages ved damp.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar