fredag den 17. juni 2011

Agurkesalat lavet på hyldeblomstsaft

Jeg har i de sidst par somre lavet agurkesalat på hyldeblomstsaft. Opskriften er inspireret af en opskrift i bogen "Kvinde kend dine kul".

Jeg har lavet opskriften til min egen og synes at den er et fantastsik alertanativ til den originale agurkesalat, som bare er lavet på edikke og sukker.

Du skal bruge:

1 hel agurk i tynde skiver
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 spsk æbleeddike
2 spsk vand
salt og peber
1 hyldeblomstskærm til pynt

Hyldeblomstsaft, æbleeddike, vand, salt og peber blandes i enskål og de tynde agurkeskiver tilsættes.

Agurkerne trækker minimum i en halv time i lagen inden servering - men de kan også sagtens holde i køleskabet i  et par dage under tætsluttende låg.

Inden servering drysses de små hyldeblomster over agurkesalaten.

4 kommentarer:

  1. Smart alternativ måde af bruge hyldeblomstsaften :)

    SvarSlet
  2. Ja det er en rigtig god ide og samger rigtig god ;-)

    Olga

    SvarSlet
  3. Super lækker agurkesalat - smart at bruge hyldeblomstsaft :-)

    Jeg har også lavet en hyldeblomsteddike som ville give lidt god syrlighed til den også.

    SvarSlet
  4. Hej Malou - det lyder da også lækkert med hyldeblomsteddike - det skulle jeg måske prøve... ;-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet