500 g kyllingefilet
marinade:
1½ dl kokosmælk
1 spsk soya
1 spsk sød chilisauce
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 stort rødløg
træspyd
Sauce:
2½ dl kokosmælk
1½ dl vand
½ hønseboullionterning
1 spsk soya
1 fed hvidløg
1 spsk chili sauce
salt og peber
½ squash
150 g champignon
5 tomater
2 dl parboiled ris
1 dl sorte quinoa
6 dl vand 1½ hønseboullionterning
Marinaden til kyllingen røres sammne og kyllingefileterne skæres i mindre stykker, som lægges i marinaden. Kyllingen trækker i minimum 1 time og gerne længere.
Peberfrugten og løget skæres i mindre stykker til at sætte på spyddene.
Kyllingen sættes på spyddende, som har trukket i vand - så de ikke bliver alt for sorte. Kødet sættes skiftevis med løg og peberfrugt.
Champignon, tomater og squash skæres i mindre stykker og lægges i et smurt ildfast fad. Vand, kokosmælk og krydderier blandes og hældes over grøntsagerne.
Vandet og hønseboullionterning sættes til at koge og når de koger tilsættes ris og quinoa, som koger ved svag varme i 15 minutter og står og trækker i 15 minutter.
Spyddende lægges på en rist over det ildfaste fad og sættes i en varm ovn med varmluft og grill og grilles ved 200 grader i 20 min - vendes efter 10 min.
Grøntsagerne stå ca. 10 minutter længere i ovnen og kyllingen sættes lige ind igen de sidste par minutter så de er varme ved servering.
Serveres med ris og quinoa og friske grøntsager.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar