mandag den 21. marts 2011

Friske rødspættefileter med kartofler og grønt

I dag skulle vi så have fiskefileter. Jeg havde købt friske rødspætte fileter, som jeg panerede i mel og rasp. De smagte dejlig, men kunne ikke helt leve op til de skønne pigvarer, som min kære mand fangede med spyd over sommeren, da vi var på Bornholm.....

Til 5 personer

500 g rødspættefileter
1 dl rasp
5 spsk mel
salt og peber
1 sammenpisket æg
margarine eller smør til stegning

15 mellemstore kartofler skåret i mindre både
4 store gulerødder skåret i stænger

agurke stænger
peberfrugt stænger
2 store porrer til dampning

Lidt remoulade og citronsaft til fisken er altid dejligt!

Rødspættefileternevendes i det sammenpiskede æg og vendes i mel og rasp blandingen. Så steges de til de er gyldne og opbevares i et fad i ovenen til de skal spises.

Kartofler og gulerødder vendes i lidt olie og bages i ovnen ved 200 grader i en lille times tid til de er dejligt gyldne og møre.

Porrerene renses og deles i langestænger der skæres på tvære og lægges i et ildfast fad med lidt vand i bunden og drysset med salt.

Fadet dækkes med et stykke staniol og det sættes i ovnen sammen med kartoflerne og damper til de er dejligt møre.

Agurker og peberfrugter skæres i strimler og serveres til rødspættefileterne.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar