lørdag den 29. januar 2011

Biscotti med mandler

Disse dejlige italienske kager, super nemme og hurtige at lave og så er der ikke noget fedstof i - så kan det jo næsten ikke være bedre....

150 mandler med skal
250 mel
250 sukker
reven skal af ½ citron
vanilie fra 1 stang vanilie
½ tsk bagepulver
2 æg
evt. 1 spsk væde, hvis dejen mangler væske

Forvarm ovnen på 180 grader. Bred mandlerne ud på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen i 10 minutter, til de får lidt farve. Lad dem køle helt af.

Bland det meste af melet med sukker, citronskal, vanilie og bagepulver i en stor skål. Resten af melet gemmes til æltning.

Pisk æggene sammen og hæld de sammenpiskede æg i melet. Ælt dejen med hænderne til den er sammenhængende og blød.

 Ælt de hele mandler i dejen.

Tril dejen til stænger der er ca. 6 cm. brede og 3 cm. høje. Læg dem på bageplader med god afstand.

Bag dem midt i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter.

Tag stængerne ud af ovnen og skær dem i 2 cm. brede skvier på skrå, mens de endnu er varme. Sæt kagerne i ovnen igen med snitfladen opad. Skru ned på 100 grader og bag dem i 5-7 minutter eller til de er tørre og sprøde.

Lad kagerne køle helt af på en bagerist.

Opbevares i en tætsluttende kagedåse.



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar