onsdag den 15. december 2010

Retro mad - forloren hare

Så skulle det være - vi skulle have noget rigtig vintermad og gerne lidt gammeldaws og retroagtigt, så det blev til Camilla Plums udgave af forloren har - med mine egne tilføjelser.

Farsen
500 g hakket oksekød
500 g hakket svinekød
1lille løg
1fed hvidløg
1 tsk salt
4 spsk rasp
2 æg
2 tsk tørret merian
2 tsk tørret timian
1 dl fløde
½ dl mælk
peber

1 pakke baconstrimler

Sovsen
3 dl mælk
1 dl fløde
4 spsk mel
30 g smør
5 dl kraftig suppe eller fond - jeg brugte 1 1/4 okseboullionterning til 5 dl vand
3 spsk ribsgele
1 spsk blåskinnelost

Rør de 2 slags kød sejt med saltet. Løg og hvidløg hakkes fint og røres sammen med resten af ingredienserne i kødet. Rør farsen grundigt og smag den til med slat og peber - jeg brugte ikke mere salt end den ene tsk, der står i opskriften. - Smag på en lille smule af farsen - og skyl munden bagefter.

Farsen formes til et langt brød i et smurt fad. "Haren" dækkes med baconstrimlerne og sættes i en 210 grader varm ovn i 20 min.

Imens laves sovsen. Kom mælk. fløde, smør og mel i en gryde og bring det i kog under konstant omrøring. Bag det godt igennem. Tilsæt suppen til sovsen har en lidt tyk konsistens. Smag den til med salt, peber, ribsgele og blåskimmelost - den skal være let sødlig, som en vildtsauce.

Efter de 20 min hældes sovsen over haren og der skrues ned til 150 grader. Haren bages nu i en times tid imens den overøses med sovsen mange gange undervejs - den skal nærmest glaceres af sovsen.

Haren serverede jeg med kartoffelbåde, ribsgele og hvidkålssalat.


2 kommentarer:

 1. Hej.
  Hvor er det bare en god blog! Jeg hr netop rørt farsen til forloren hare, og glæder mig til at smage den til aften. Jeg har kigget rundt på siderne og det er i hvert fald ikke sidste gang jeg bruger den!
  Mvh. Line

  SvarSlet
 2. Hej Line!

  hvor er det dejligt at du har lyst til at bruge min blog!

  jeg håber at det bliver en god forloren hare - vi elsker den i hvert fald her hjemme!

  velkommen til min blog - jeg håber du får meget fornøjelse og inspiration herfra!

  hilsen Olga

  SvarSlet