De dejlige sommer grøntsager smager også dejligt til vinter, så det er nu de skal syltes og gøres klar til vinterens mørke og kolde måneder.
Til 3 mellemstore sylteglas brugte jeg:
Syltelage:
4 dl eddike
3 dl vand
3 dl sukker
3 store tsk hyldeblomstsalt
1/3 af 1 pose med syltekrydderier - sennepsfrø, peberkorn og chili
3 kviste frisk timian
2/3 blomkålshoved i små buketter
1 squash i skiver
1 skål fuld af små tomater
5 små nye danske løg i kvarte
3 store fed hvidløg i skiver
2 snackpeberfrugter i skiver
Ingredienserne til lagen koges op til sukkeret er smeltet.
Grøntsagerne lægges i lag i de rengjorte glas.
Der lægges en timiankvist i hvert glas og der drysses hyldeblomstsalt og syltekrydderier ud over grøntsagerne.
Hæld syltelagen over grøntsagerne og luk glassene.
Grøntsagerne skal nu trække i lagen - gerne 1 måneds tid, men man kan sagtens spise af dem efter et par dage...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar