lørdag den 15. august 2015

Syltede sommergrøntsager

De dejlige sommer grøntsager smager også dejligt til vinter, så det er nu de skal syltes og gøres klar til vinterens mørke og kolde måneder.

Til 3 mellemstore sylteglas brugte jeg:
Syltelage:
4 dl eddike
3 dl vand
3 dl sukker

3 store tsk hyldeblomstsalt
1/3 af 1 pose med syltekrydderier - sennepsfrø, peberkorn og chili
3 kviste frisk timian

2/3 blomkålshoved i små buketter
1 squash i skiver
1 skål fuld af små tomater
5 små nye danske løg i kvarte
3 store fed hvidløg i skiver
2 snackpeberfrugter i skiver




Ingredienserne til lagen koges op til sukkeret er smeltet.

Grøntsagerne lægges i lag i de rengjorte glas.

Der lægges en timiankvist i hvert glas og der drysses hyldeblomstsalt og syltekrydderier ud over grøntsagerne.

Hæld syltelagen over grøntsagerne og luk glassene.

Grøntsagerne skal nu trække i lagen - gerne 1 måneds tid, men man kan sagtens spise af dem efter et par dage...





Ingen kommentarer:

Send en kommentar