mandag den 31. august 2015

Mini Cupcakes grundopskrift

I weekenden lavede jeg 200 mini cupcakes til en kollegas bryllup. De blev rigtig fine og gode, så det var en dejlig oplevelse.

Jeg havde lavet 4 forskellige mini cupcakes, som min kollega og hans kommende brud prøvesmagte. Derefter valgte de 2 slags, som de gerne ville have 100 af hver.

De 4 cupcakes var:

Chokolade/chokostykker med jordbærfrosting

Citron/marcipan med lakridsfrosting

Gulerod/kanel med citronfrosting

Blåbær/hvid chokolade med bormbærfosting


Jeg lavede alle cupcakes ud fra samme grundopskrift:
125 g smør
125 g sukker
125 g mel
2 æg
½ tsk salt
½ tsk vanille
½ dl mælk
1 tsk bagepulver

Chokolade cupcakes:
Tilsæt 4 spsk kakao og 200 g hakket mørk chokolade

Citron cupcakes:
Tilsæt citronskal fra en økologisk citron samt saft fra citronen og 200 g revet marcipan

Gulerods cupcakes:
Tilsæt 1 tsk kanel og 4 fintrevne gulerødder

Blåbær cupcakes:
Tilsæt 2 gode håndfulde friske blåbær og 200 g hvid hakket chokolade.


Varm ovnen til 200 grader og lægs cupcake formene i bageformen.

Smelt smørret og rør mælken i. Pisk æggene i et ad gangen. Bland mel, sukker, salt, vanille og bagepulver i en anden skål. Hæld væsken i lidt ad gangen og rør dejen til den er helt jævn og glat. Bland dine ønskede smagsvarianter i.

Hæld dejen i forme og bag 5 - 10 minutter, hvis det er mini cupcakes eller 10.15 minutter hvis det er almindelig størrelse cupcakes.


Frosting grundopskrift:
300 g philidelphia flødeost neutral
250 g smør
300 g flormelis


Jorbærfrosting:
Smag til med jordbæraroma fra special købmanden og et par friske mosede jordbær

Lakridsfrosting:
Smag til med lakridssirup og lakridspulver, til den ønskede smag er opnået

Citronfrosting:
Tilsæt citronskal og citronsaft til den ønskede smag er opnået

Brombærfrosting:
Smag til med knuste tørrede brombær og lidt vanille


Når kagerne er helt afkølede pyntes de med frosting og evt. krymmel elller hvad man nu har lyst til.












Her et billede af de 4 prøve varianter inden der er kommet frosting på....



Ingen kommentarer:

Send en kommentar