Så skulle der laves rødkål til juleaften - der er altså ikke noget bedre end hjemmelavet røkål, med masser af brun andesovs....uhmmmm
Til en stor portion (det er altid godt at fryse)
2 kgfrisk rødkål skåret i tynde strimler
100 g smør
2 dl æbleeddike
1 liter hjemmelavet ribssaft - jeg får altid min mors hjemmelavede...
5 spsk sukker - alt efter hvor sød ribssaften er...
2 tsk salt
De yderste blade på rødkålen fjernes og rødkålshovedet skæres i 4 stykker- stokken skæres fra.
Smørret smeltes og rødkålen lægges i gryden. Æbleeddiken tilsættes og kålen står og simrer under låg i 15 minutter.
Ribssaft, salt og sukker tilsættes, og det hele står nu og snurrer i 1 times tid, til rødkålen er kogt mør.
Servers til and og flæskesteg og andre gode juleretter, hvor der skal surt til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar