Den her opskrift faldt jeg over på magasinet mad - super dejlig dessert - men nu elsker jeg også kaffe i isdesserter ....Serverrede den for et par lørdage siden for mine gæster - skøn is men lidt hård bund...
Til 8 personer skal du bruge:
Kiksebund:
250 g digestivekiks
150 g smør
50 g mørk chokolade
Kaffeis
1½ spsk. instant kaffe
4 dl piskefløde
2 æggeblommer, pasteuriserede
1 dl flormelis
Beklæd springformen med bagepapir, og smør det med en smule smør.
Knus kiksene fint, fx ved at lægge dem i en frysepose og slå på dem med en kagerulle.
1 dl flormelis
Beklæd springformen med bagepapir, og smør det med en smule smør.
Knus kiksene fint, fx ved at lægge dem i en frysepose og slå på dem med en kagerulle.
Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme. Hak chokoladen fint. Bland kiks, smør og chokolade grundigt sammen i en skål, og pres blandingen godt ned i bunden af springformen i et jævnt og glat lag. Stil formen i køleskabet, imens du laver kaffeisen.
Kom kaffen i en kop, og knus den til fint pulver med bagsiden af en ske. Bland piskefløde og den knuste kaffe i en skål, og pisk det til let kaffeflødeskum.
Kom kaffen i en kop, og knus den til fint pulver med bagsiden af en ske. Bland piskefløde og den knuste kaffe i en skål, og pisk det til let kaffeflødeskum.
Pisk æggeblommer og flormelis sammen i en anden skål. Vend forsigtigt kaffeflødeskummet i med en ske, så du får en jævn og luftig iscreme. Fordel iscremen oven på kiksebunden i formen. Dæk den med husholdningsfilm, og stil den i fryseren i mindst 4 timer, gerne til næste dag.
Tag isen ud af fryseren 20 minutter før servering. Pynt evt med chokoladespåner af mørk og hvid chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar