onsdag den 12. november 2014

Spaghetti med kødboller i tomatsauce

Forleden dag fik jeg lavet en rigtig dejlig version af spaghetti og kødboller - eller lady og vagabondens yndlingsspise....


Til kødbollerne:
500 g hakket kalvekød
100 g blødt hvedebrød
50 g parmesanost
4 æg
3 spsk rasp
Lidt revet muskatnød
ca. 1/2 dl mælk
Salt og peber
mel til at rulle bollerne i


Tomatsauce:
1 lille løg i tern
2 fed hvisløg
½ dl rødvin
2 dåser flåede tomater
1 stor håndfuld frisk basilikum
1 spsk sød chilisauce
1 tsk sukker
salt og peber


Bland alle ingredienserne til kødfarsen og laden stå i køleskabet og trække i ca. ½ time.

Svits løgene og hvidløgene i lidt olie til de er blevet klare. Tilsæt rødvin og lad det stå og simre i et par minutter.

Tilsæt de flåede tomater og resten af ingedienserne og lad saucen stå og simre i ca.½ time.

Imens formes kødfarsen til små runde boller som rulles i mel. Steg dem i en blanding af smør og olie til de er gyldent brune.

Kog imens pasta efter anvisning på pakken.

Læg pastaen i et stor fad og fordel tomatsaucen og kødboller over - pynt med frisk basilikum.






2 kommentarer:

  1. Øj, det var lige det, jeg sukkede efter den anden dag. Det er år og dag siden jeg sidst har fået vagabondens livret, og det skal der snarest laves om på.

    SvarSlet
  2. 😊😊 så må du igang! God fornøjelse.

    Hilsen Olga

    SvarSlet