søndag den 24. august 2014

Saltagurker - nogle med hvidløg og chili og nogle med dild, peber og sennepsfrø

Mit drivhus bugner af agurker, så nu syntes jeg at det var på tide, at få syltet nogle af dem...
Opskriften blev jeg inspireret til på Dansukker.dk

Du skal bruge:
1 kg agurker
1/2 dl gule sennepsfrø - jeg brugte en sylteblanding med peberkorn og spansk peber i
1 hvidløg med mange fed
 Røde chilifrugter

Lage:
4 dl eddike
1 dl vand
4 1/2 dl sukker
1 dl salt

Vask agurkerne grundigt og skær dem derefter i centimetertykke skiver. 

Pil og del hvidløgsfeddene.

Skyl chilien og dilden.

Bland agurkeskiverne med sennepsfrø og dild eller hvidløg og chili i glas.

Bland ingredienserne til lagen i en kasserolle, og giv den et opkog.

Hæld lagen over agurkerne. Lad agurkerne stå og trække i 3 døgn.








2 kommentarer:

  1. Spændende.... Men hvad spiser du dem til? :-)

    Hilsen Line

    SvarSlet
  2. Til alt det som man normalt spiser surt til - i burgere, til frikadeller, til leverpostej, til steg mm - kun fantasien sætter grænser

    Hilsen Olga

    SvarSlet