mandag den 28. oktober 2013

Hvis bearnaisen skiller

Hvis du er så uheldig at stå med en dejlig portion bearnaisesovs, der skiller, er der stadig noget du kan gøre.

Forleden skulle jeg og min svigerinde lave bearnaisesovs til min fars fødselsdag - i et uvant køkken og på et uvant komfur - hvilket resulterede i at bearnaisen skilte... øv, øv, øv

Min svigerinde og jeg havde begge hørt at man kunne redde en skilt bearnaise med koldt vand eller isterninger, Så vi prøvede med 2 isterninger - men resultatet udeblev.

Så blev min svigerinde stædig og begyndte at tilsætte koldt vand fra hanen - og pludselig samlede bearnaise sig og da vi rørte resten af det smeltede smør i, blev det en dejlig cremet bearnaisesovs, som vi kender den og som vi havde planlagt at lave fra start af.

Så fortvivl ikke, hvis sovsen skiller - tilsæt koldt vand og pisk som gælder det livet....

Her har du opskriften på bearnaise, hvis du skulle få lyst til at prøve....

Bearnaise sovs

4 kommentarer:

 1. YAY! Bedste tip til dato - det kan være man tør begive sig ud i at lave bearnaise igen nu :-D

  SvarSlet
 2. Hej Malene - håber at du kan bruge det - selvfølgelig håber jeg ikke at bearnaisen skiller, men hvis nu uheldet er ude.....

  Hilsen Olga

  SvarSlet
 3. Hej Olga, Prøvede nøjagtigt det samme den anden dag. Perfekt sovs det ene øjeblik, skilt det næste øjeblik. Læste på Google at man skal putte isterning i - virkede ikke. Puttede så en ekstra æggeblomme i og piskede som gal og vupti = PERFEKT bearnaise sauce. Så der er åbenbart flere muligheder. Kodeordet er vist TÅLMODIGHED!

  SvarSlet
 4. Nå det var da dejligt st vide - det skal prøves - håber dog ikke at bearnaisen skiller igen.....

  SvarSlet